DJ José terug naar zijn leest.

Gepubliceerd op 20 februari 2021 om 13:00

In de Spotlight!

Hij staat al járen in de spotlights! DJ José! Maar helaas door corona kunnen wij niet meer live genieten van zijn muziek. Hoe gaat het met hem? Wat spookt hij allemaal uit? Gaan wij hem binnenkort weer terug zien achter zijn decks?

Ik mocht een dagje met hem mee op pad en kwam zo achter al deze brandende vragen.

 

 

DJ José

DJ José, wie kent 'm niet? Wikipedia heeft een pagina vol met alle hitjes die in de loop der jaren zijn uitgebracht. En wie heeft daar niet zijn heupen op versleten? Ik zal vast niet de enige zijn ;-). De muziek van Jos is in mijn vriendengroep een bindende factor. Niet alleen door de muziek maar ook vanwege het feit dat het zo een sympathieke man is die zich graag onder de mensen bevindt en op een magische wijze mensen verbindt. Zijn muziek is een heerlijke trip back down memory lane waarbij iedereen die bij Jos op de dansvloer staat in een state of mind komt die boven de dansvloer uit stijgt. En deze woorden geven je nu vast een glimlach op je gezicht want als je er bij bent geweest dan waan jij je nu stiekem terug naar zo een moment.  ;-)  Maar is Wikipedia nog wel up to date? Want draaien is niet het enige wat onze Jos kan. 

 

 

Want toen... 

Toen kwam Corona. Een woord dat we niet meer kunnen horen laat staan mondkapjes, de anderhalve meter maatregel, snel testen, het nieuwe normaal en één van de ergste, de avondklok. Jos zijn overvolle agenda met boekingen werden één voor één gecanceld. Van zijn eigen Ibiza Catamaran Parties, festivals, huwelijken tot aan verjaardagpartijtjes. Een feestje zat er voorlopig voor niemand meer in, de dansvloer blijft akelig leeg en de bankrekening van Jos ook...

 

 

LTS

Jos groeit op in Steenwijk en gaat vanaf de middelbare school met zijn vriendjes naar de LTS. Als ik aan hem vraag of hij bewust voor een specifiek beroep heeft gekozen omdat hij naar de LTS ging kreeg ik het antwoord; Nee ik ging erheen omdat al mijn vriendjes er ook heen gingen. Logisch natuurlijk als je zestien bent. Het vak schilderen zag hij wel zitten, koos dit als hoofdvak en werd schilder van beroep.

 

Met een door Jos samengesteld team renoveert hij

woningen om verkoop klaar te maken. 

 

 

JK Onderhoudsdiensten at your service

Het is vrijdagochtend 07:00 uur. Jos pikt me op bij mij thuis. Ik mag een dagje met hem mee. Er is een flinke klus in een woning in Barendrecht dus een rit van een uurtje wat ons de tijd geeft om even bij te kletsen. Jos is een gezellige kletskous. Hij verteld met veel enthousiasme over de dingen die voor hem actueel zijn. De klus waar hij nu aan werkt is er één van. Het appartement in Barendrecht waar wij nu naar toe rijden is opgekocht vanwege een faillissement en Jos is deze woning aan het renoveren voor de verkoop. Een flinke klus aangezien de vorige eigenaar een verzamelwoede had en er nog eens flink op los rookte. Daar was geen woord aan gelogen want één voet bij binnenkomst en de geur van ouwe meuk en sigaretten kwam je als een deken tegemoet. Beneden stond al een vuil container vol met oud en donker bruin meubilair die we nog kennen van toen wij allemaal nog jong waren.

 

Jos neemt al het schilderwerk voor zijn rekening. De andere klussen worden zorgvuldig uitbesteed aan mensen binnen zijn eigen netwerk. Als hij verteld hoe deze klus tot stand is gekomen en daaromheen de juiste mensen verzameld om dit project een succes te maken zie je hem stralen. Hij doet iets waar hij plezier in heeft. Mensen verbinden en de klus klaren. Of zoals wij het beter kennen; muziek aan zetten en dansen maar!

Voordat hij gaat beginnen zet hij uiteraard zijn BOSE box aan.  De mega mix op SLAM FM is elke vrijdag ochtend en dat wil hij niet missen. Nou ik ben er ook niet vies van Jos!

 

Als ik hem vraag over het hele Corona gebeuren dan voel je zijn bedroefdheid. Hij mist alles aan zijn hele DJ carrière. Een aantal weken geleden werd het Jos allemaal even te veel en door een kleine opmerking van zijn beste vriend barstte hij in tranen. Alle opgekropte emotie en frustraties kwamen er uit. We weten allemaal dat we een feestje missen maar dit is voor hem zijn hele leven. Gewoon in één klap niks, alle taken rondom alle evenementen waren niet meer uit te voeren. 

 

"Verslijt Jos meer kwasten dan vrouwen?"

 

De rollen zijn weer omgedraaid

Jos weet een lekkere patatkraam verderop en trakteert mij op een heerlijk patatje stoofvlees. Tijdens de lunch komen er verhalen van vroeger naar boven. Hoe hij als 20 jarig ventje voor een schildersbedrijf werkte en een grote klus had in Duitsland. Dagen van 12 uur maakte hij maar dat werd een stuk aangenamer gemaakt door een cateraar die ontzettend lekker eten voor de mannen had staan. Ja Lin; vroeger was ik schilder van beroep en was muziek mijn grote hobby. Toen kreeg ik een baan bij de Free record shop en ging ik volledig de muziekwereld in, en nu... Nu zijn we weer waarmee het allemaal begon, schilderen en een lekkere lunch! ;-)

 

(Mocht je in Barendrecht wonen overigens, op vrijdag staat er een patatkraam  bij de Karwei. Aanrader!!)

 

Zijn dj hart huilt voor de hele industrie. Hij heeft het geluk dat hij nog kan schilderen en zo zijn brood kan verdienen. Een geluk bij een ongeluk. Zal hij nu meer kwasten dan vrouwen verslijten? Bij deze vraag krijg ik een ondeugende blik. 

 


Hoe gaat de toekomst er uit zien voor Jos?


Patatje stoof uit Barendrecht hmmm!

Binnen 10 minuten strak in de lak! 

Kiek 'm roeren! Ik zie hem toch echt  liever draaien.

Toekomst

Hoe de nabije toekomst er uit gaat zien voor Jos? Het is en blijft een ondernemer en er liggen hele leuke dingen klaar die direct opgepakt kunnen worden zodra het virus het weer toe laat. Voorlopig staat hij met zijn kwast in een pot verf te roeren. Mocht jij nog een klus voor Jos hebben. Bel 'm gewoon!  Want naast dat hij goed kan draaien lakt hij binnen 10 minuten je deur ook nog eens streeploos in een ander mooi kleurtje. Maar het allerliefst zien wij  hem natuurlijk knallen achter zijn draaitafels. 

 

Dus binnenkort gewoon weer live met z'n allen LOS OP JOS!

 

Tot dan! 

XoXo Lin

 

Side story Lexion


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Monir
8 maanden geleden

Moooii geschreven meid.... You go girl..., stay save😘😘😘😘

Dutch Grill Master
8 maanden geleden

Wat heeft deze man een heerlijke nummers gemaakt. Hebben die plaatjes niet genoeg opgeleverd?