Wake Up Sunshine!!!

Gepubliceerd op 30 januari 2022 om 08:59

 

" ik ga echt bij het begin beginnen door eerst even stil te staan en je bewust te maken hoe jij aan jouw dag begint? Hoe word jij wakker? Grijp je gelijk je telefoon? Wat zijn jouw eerste handelingen voordat je überhaupt met één been je bed uit stapt?"


LEVEL41

Daar is ze weer. Vol nieuwe energie en een hoofd vol met inspiratie om te delen. waar moet ik toch beginnen?? 

En tja, de keuze om level40 te stoppen... We kunnen het beter hebben waarom level41 nu is ontstaan!? Nou heel simpel!

 

I levelled up baby! damn right I did! Woohooooo!!!

 

VERTROUWEN

En hoe! Er is zoveel informatie tot mij gekomen de laatste maanden. Ik ben in boeken gedoken, door die boeken in mezelf gedoken, luister graag naar inspirerende podcasts, ben gestopt met drinken, heb Kambo gedaan wat voor transformatie heeft gezorgd, mijn dreamjob gevonden en gaandeweg tot zoveel inzichten en kennis gekomen en kreeg ik vooral vertrouwen in mezelf, in het leven en in alles om mij heen. 

 

ZWEVERIG

De woorden zweverig of je bent niet goed krijg ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd in mijn omgeving. Mijn dochter kijkt mij soms vol ongeloof aan en probeert met man en macht in haar hoofd een schakel te vinden die resoneert met de woorden die ik uitspreek. Tevergeefs... Althans dat zou je denken... Soms moet je gewoon even een bommetje gooien en stiekem zet je toch iets in gang. En voilà! Een piepklein zaadje is geplant. 

 

BEGIN BIJ HET BEGIN

Ik wil jullie allemaal informeren hoe ik in deze staat van zijn ben gekomen. Maar dat ging ook niet van de ene op de andere dag. En voordat ik met alle boeken ga smijten die ik inmiddels verslonden heb zijn jullie halverwege al afgehaakt. Dus ga ik echt bij het begin beginnen door eerst even stil te staan en je bewust te maken hoe jij aan jouw dag begint? Hoe word jij wakker? Grijp je gelijk je telefoon? Wat zijn jouw eerste handelingen voordat je überhaupt met één been je bed uit stapt?

 

Ik kan je wel vertellen hoe het bij mij ongeveer ging... 

 

De wekker gaat. Ik snooze een paar keer... Kijk op mijn telefoon

Het weer: Bewolkt, kans op regen.

Het nieuws: 100.000 corona besmettingen erbij, 30 doden, aanslag gepleegd, oorlog in Irak, diersoort uitgestorven in Afrika, energieprijzen fors gestegen.

Een bak ellende dus voordat mijn voeten de grond hebben geraakt zat mijn hoofd al vol met shit. MEH!

 

GOODMORNING SUNSHINE!

Dan zet je waarschijnlijk ook nog je tv aan voor het ochtend nieuws. Krijg je alle beelden te zien van oorlog, besmetting cijfers, overstromingen waar hele dorpen zijn weggevaagd en er hongersnood is terwijl jij lekker je bammetje zit te eten. 
En jij maar denken tijdens het kijken van het nieuws. Wat heb ik het toch goed! Maar ondertussen voel jij je naar wat er allemaal speelt in de wereld. Heb je beelden gezien die je liever niet had willen zien. Sta je om 10 uur bij het koffie apparaat met je collega te praten over hoe erg het wel niet allemaal is omdat al die beelden op je netvlies zijn blijven plakken. 


Herken je dit bij jezelf? Alsjeblieft stop hier onmiddellijk mee. Laat de tv uit, gooi alle nieuws apps van je telefoon. Nu direct! 

 

RIPPLE EFFECT 1.0

Bij het eerste zinnetje was ik al uit het veld geslagen. Kans op regen. Meh! Daar gaat mijn kapsel! Maar 9 van de 10 keer ontsprong ik de dans en bleef ik gewoon helemaal droog. Mezelf voor niks druk gemaakt en misschien al chagrijnig tegen iemand gereageerd omdat ik bang ben dat het gaat regenen.  Of jij die net dat hongersnood beeld ziet en iemand vanuit de keuken roept dat de hagelslag op is. Hoe is jouw reactie dan? Zeur niet zo! Er gaan mensen dood op de televisie van de honger!!! Nou dat dus... En zo creëer je het rimpel effect. Het nieuws is kut,het slaat op jouw humeur, je gaat het afreageren op je omgeving, die zijn ook gelijk chagrijnig, mensen vragen hoe was je ochtend? STOM!

Maar ik moet toch weten wat er in de wereld gebeurt? Nee! Niet als jij niet van plan bent om er wat aan te doen. Dan is al deze informatie niet relevant voor het creëren vn jouw geluk en die van de mensen in jouw directe omgeving.

Als er nieuws is wat écht belangrijk is dan bereikt het jou vanzelf wel. Daar heb je geen radio of televisie voor nodig.  Echt geloof mij! Dit is je eerste en tevens allerbelangrijkste filter van de dag. 

 

Kies bewust zodra jij je ogen opent hoe JIJ deze dag wil dat het verloopt.

 

HOE VOEL JIJ JE VANDAAG?

Neem echt dit moment voor jezelf. Sta iets eerder op zodat je niet hoeft te haasten.

Zet een lekker rustig muziekje aan via een playlist. (Vermijd de radio)

Zet een kop thee of koffie voor jezelf en evt je partner.

Staar naar buiten en check even bij jezelf in hoe JIJ je voelt vandaag. Schenk hier aandacht aan. Wat heb JIJ vandaag nodig?

Voel je je energiek vandaag dan kan je gas geven, voel jij je wat minder dan laat je het gas vandaag even los. Zo simpel is het! 

En vanaf dit punt ga jij je dag in. Lukt het niet vandaag, dan probeer je het morgen weer opnieuw. Net zo lang totdat dit nog de enige manier is hoe jij wakker wil worden, want geloof mij DIT WIL JE ECHT!

 

RIPPLE EFFECT 2.0

Het ripple effect van de negatieve energie die ik hierboven noemde wordt omgezet in een ripple effect van positieve energie en dat is nou precies waarvoor ik dit doe. Ik ga de strijd aan tegen negatieve energie! Deze wereld kan zoveel meer positiviteit gebruiken en daarin moeten wij allemaal ons steentje bijdragen! Bewust worden van je acties en gedragingen en daar de gevolgen van is stap nummer 1. Ik hoop jullie op deze manier wat meer inzicht te geven in bepaalde patronen die zo normaal lijken te zijn maar niet bijdragen aan een beter leven. Dit is stap 1 je ochtend is zo ontzettend bepalend voor de rest van je dag. Choose wisely! 

 

TELL ME!!
Doe jij dit al? Hoe begin jij aan je dag? Laten we elkaar vooral inspireren om de dag zo goed mogelijk te beginnen. Deel je tips! Deel je valkuilen. Deel je ervaringen hieronder in de comments. All is good!

Veel liefs!

XoXo Lin

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Barry
4 maanden geleden

Super inspirerend lieverd! ik merk dat ik ook met me laptop naar bed ga en als ik wakker word meteen de crytpo stand bekijk en insta en facebook...dat kan zeker anders!! .... Zelf kijk ik al jaren geen t.v. meer en dat is heeeeeel fijn en brengt rust in de tent. Ik hoor je ! en ga voor mezelf ook een nieuwe ochtend rituaal manifesteren. Thanks Sunshine !! xxx