Het interview!

Gepubliceerd op 2 april 2021 om 15:15

Wel niet, wel niet...

Kom op Lin!

Dacht ik uiteindelijk bij mezelf. Maak er gewoon een leuk avontuur van. Je hebt uiteindelijk altijd zelf de regie in handen.

of toch niet... 

 

Patronen en valkuilen doorbreken

Nadat ik weer eens voor de zoveelste keer was "afgewezen" stuitte ik op het boek Hotel Hartzeer. Hoewel het al tien jaar geleden was dat ik ben gescheiden kwam ik er toch achter dat er misschien wat onverwerkte dingen in mij zaten. Door dit boek begon mijn innerlijke reis en verslond ik het ene "zelfhulp" boek na het andere. Van Hannah Cuppen Liefdesbang tot aan de podcast van Giel Beelen Kukuru. Zoveel zelfontwikkeling en inzichten had ik nog nooit in zo een korte tijd voor mezelf vergaard. Ik had immers alle tijd om dit te doen en dat heb ik met beide handen aangepakt. Door deze reis met mijzelf aan te gaan ontdekte ik mijn patronen en valkuilen én waar de behoefte vandaan kwam die ik nodig dacht te hebben. Al mijn bouwstenen werden overhoop gegooid, heb ik er per onderwerp goed naar kunnen kijken en daarmee ontstond er een nieuwe fundering en een betere versie van mezelf begon langzaam te ontstaan...

 

De datum

Het was eind januari toen ik mijn eerste telefoongesprek met Viv had en een datum werd vastgelegd. Mijn hoofd begon overuren te maken, wat wil ik wel wat wil ik niet in een relatie. Mijn notitielijstje in mijn Iphone werd steeds langer en langer maar na een zoveelste huilbui na het lezen van een stukje in een boek besefte ik dat ik er helemaal nog niet klaar voor was en heb Viv afgebeld.

Na een dikke anderhalve maand en tal van boeken en podcasts verder en de lente die in aantocht was durfde ik het aan! Viv werd geappt en de datum werd nog een stuk of 3x verplaatst. Wispelturig?? Nee joh! Ik wilde gewoon pas afspreken als de Bloesem in bloei staat. Om de zoveel dagen ging ik kijken hoe ver ze in de knop stonden tot op een dag tot mijn grote verbazing allemaal hekken geplaatst waren vanwege Corona. Kak! Change of plans. 

 

Blanco

Hele lijsten met vragen had ik klaar liggen, wat wilde ik vertellen en naar wat voor man ben ik op zoek? Ik weet dondersgoed wat ik wil! Maar zodra ik het begon op te schrijven kwam het er niet uit zoals ik het voel. Mijn lijstje met dit wil ik niet en dat wil ik niet sloeg helemaal nergens op voor mijn gevoel want ik weet als je écht verliefd bent op iemand dan maakt het allemaal niet uit. Als je niet verliefd bent dan ga je lijstjes maken en opsommingen en is je ego aan het woord. Niks van dat, weg ermee! Ik wil alleen maar mijn hart volgen zij weet de weg. 

We gaan er gewoon helemaal blanco in.

 

Rijksmuseum

De locatie was al snel bepaald, ik hou van Amsterdam en mijn avontuur begint meestal hier als ik de bus uitstap vanuit Amstelveen. Zodra ik door de poort van het Rijks loop gaat mijn bloed bruisen. Het is gewoon een prachtige plek met zoveel historie en creativiteit en zodra je er uit loopt ben je al gelijk op de grachtengordel. Een mooier startpunt heb ik nog niet ontdekt. 

 

"Ik voelde ineens iets borrelen"

 

 

De ontmoeting

We hebben om tien uur afgesproken. Viv en ik zijn allebei op tijd en wat leuk om elkaar nou eens eindelijk in het echt te ontmoeten. Twee vrouwen van ons kaliber dat is kletsen tot je een ons weegt daar hoort koffie bij! Het is immers koffietijd. Een leuk tentje zit vlakbij Back to Black heet het. Super leuk tentje en we mochten zelfs nog even stiekem van het toilet gebruik maken. Thank god want met mijn roze  overall die ik aan had was het niet handig om daarmee de bosjes in te duiken. Potverdorie! De koffie smaakt zo geweldig dat we besluiten er nog eentje te nemen...

 

De koffietjes waren op, dus tijd om naar de locatie te gaan om te filmen. De bank werd zo dichtbij mogelijk van het Rijks uit de auto gegooid en Viv zocht een parkeerplek voor de auto. Ik ging op de bank zitten in het zonnetje wachtend op Viv tot er opeens iets begon te borrelen... 

 

Lekkere flow

Alles ging goed de hele ochtend. Ik was op tijd opgestaan, kon lekker op mijn gemakje optutten, mijn pak was al gestreken, de bus kwam er al aan toen ik aan kwam lopen, de zon scheen! Echt waar, alles liep op rolletjes! Ik drink elke ochtend koffie, 3 bakken makkie! Maar dit was natuurlijk een boon die ik nog nooit had gehad. Het was best een sterke boon, hij heet ook niet voor niks Back to Black. 

In de verte zie ik Viv al aan komen lopen en mijn darmen beginnen hun aandacht op te eisen. De bank moet nog een stukje getild worden naar de juiste plek. Viv begint tegen mij te praten maar ik hoor maar half wat ze allemaal zegt. Ik moet toch nog even naar het toilet brul ik tussendoor. Ik spring van de bank in de hoop dat ik snel even bij de Cobra naar binnen mag om van het toilet gebruik te maken. Maar ik krijg een dikke vette nee en er wordt gelijk medegedeeld dat alle openbare toiletten ook dicht zijn vanwege Corona. Kak! Ik loop een rondje om het gebouw terug naar Viv en merk dat de aandrang een beetje zakt. Ik red het wel zeg ik tegen Viv en we tillen de bank naar de juiste plek.

 

We kiezen een mooi plekje uit, er hangt een grote poster aan het Rijks die niet super mooi is met als onderwerp slavernij. OMG dacht ik nog, ik ben hier voor de mogelijkheid op een liefde , dit willen we natuurlijk niet worden een slaafje schiet er nog door mijn hoofd. We rapen wat vuil van de straat wat mogelijk in beeld kan komen en we gaan rustig aan beginnen. Viv begint weer wat serieuzere vragen te stellen en  weer beginnen mijn darmen te borrelen. Ik word er helemaal naar van en weer brul ik er doorheen, Sorry Viv ik moet ECHT eerst naar de wc. Ga maar zegt ze, we hebben alle tijd. Bij het woord ga was ik al weg! Ik voelde de kleur uit mijn gezicht trekken zo nodig moest ik.

KUT! Mondkapje vergeten grrrrrr! 

 

"Met kromme tenen en gekruiste knieën"

 

Ik loop over het Museumplein langs die kioskjes en vraag of zij misschien weten waar ik WEL kan toiletteren. Nee mevrouw alles zit dicht maar misschien kan je bij het Conservatorium Hotel om de hoek. Ik loop richting het van Gogh museum en zie dat de toko van Gordon open is Blushing. Ik ren naar binnen, bestel spa blauw en vraag op mijn allervriendelijkst maar helemaal verkrampt of ik alsjeblieft van hun toilet gebruik mag maken. Ja hoor tuurlijk ga je gang! Haleluja! Wat een opluchting! En nog een mooi toilet ook! Wat een feestje! 

 

Nadat de druk van de ketel was bleef ik nog heel even zitten just to make sure dat alles eruit was. Ze zullen wel denken wat is ze lang weg. Eenmaal boven rekende ik mijn watertjes af en excuseerde mij dat het zo lang duurde vanwege mijn outfit. ;-)

 

Eenmaal bij Viv aangekomen had ik weer wat kleur op mijn gezicht en konden we eindelijk aan de slag. Van het aankomenloopje tot de ballenbak tot de kijkersvragen aan toe ik kon maar aan 1 ding denken. Ik moest nog een keer naar het toilet.

 

Toiletrol van Blushing je weet wel die toko van Goor

 

Viv keek me aan, ben je zo tevreden vroeg ze. Ja zei ik en ik moet nu ook weer naar het toilet. Verbaasd keek ze mij aan. Maar ik was al weer weg. Ik rende weer naar Blushing bestelde een cappuccino voor Viv en vroeg of ik nogmaals gebruik mocht maken van het toilet. Met kromme tenen en gekruiste knieën landde ik op de toiletbril. DAMN... Wat kan de nood toch soms hoog zijn. Maar why precies op deze dag...

 

Weer eenmaal aangekomen bij Viv verblijde ik haar met de meegenomen koffie. wilde je zelf niet? vroeg ze mij. Nee, ik heb wel genoeg koffie op vandaag antwoorde ik. We hebben nog een uur op dat bankje nagezeten. Wat een leuke plek om mensen te bekijken, lekker in het zonnetje, nog even nakletsen en wat posten op Instagram. We waren lekker aan het keuvelen samen.

 

Onze batterijen waren leeg... Tijd om te gaan! Viv had nog een afspraak later op de dag en ik, ik moest ook weer naar het toilet dus mooi moment om afscheid te nemen.

 

 


De paniek sloeg toe

Na mijn hele avontuur besloot ik bij vrienden langs te gaan. Ik had wat belangrijks te vieren. Nadat ik tien jaar geleden ben gescheiden was er een hele lange nasleep met een schuldsanering tot gevolg. Precies op deze dag begon mijn "nieuwe" leven. Het traject is klaar en dat was wel een flesje bubbels waard! Eenmaal thuis na dit gevierd te hebben sprong ik onder de douche. De ontlading van alle spanning kwam er uit en voor ik het wist stond ik keihard te janken. Eindelijk vrij! Ik besefte mij dat ik de afgelopen tien jaar van dit moment had gedroomd. Geen financiële nasleep meer van schulden. Alles is klaar voor mij! het enige wat nog mist is die leuke man... Lin, je zat vanmiddag bij Viv op de bank. Die man komt heus wel voorbij suste ik in mezelf. De paniek sloeg toe! nee Linnie! Jij was alleen maar bezig met het feit dat je heel nodig moest poepen! What the fuck heb jij allemaal gezegd? Je zinnen klopte niet, je hebt het afgeraffeld zodat je naar het toilet kon. Oh neeeeeee!!! 

 


De volgende ochtend...

 

Ik pak mijn telefoon en zie dat ik een berichtje heb van Viv. Allemaal leuke foto's. Ik appte terug... Lig in bed met dikke ogen. Moest gister zo huilen, alle spanning kwam er uit. Totale black-out en geen idee wat ik nou allemaal voor antwoorden heb gegeven...

 

Of ik via deze weg de liefde ga vinden is na dit verhaal nog maar de vraag... ;-)

Ik heb er in ieder geval een nieuwe vriendin bij want die Viv, dat is een topper!

www.bijvivopdebank.nl

The end...


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Valerie
een jaar geleden

Hahaha ohhh ik leef zo met je mee ... zou ook 10 kleuren schijten .. EN spanning EN koffie 🤣oh meid ben trots op jou!!! Nieuw begin ! Met of zonder leuke man!!! Leuk ben je sowieso , komt wel goed schatje 😉

Judith
een jaar geleden

Ademloos gelezen! Herkenbaar ook hoor, spanning slaat bij mij vaak ook op mn darmen. En weet je wat nog meer? Loslaten. Dat deed je letterlijk met al dat gekak ;-)

Petra De bruin
een jaar geleden

Super stoer! Hoop dat er een mooie liefde ontstaan na dit avontuur! Ben heel
Benieuwd!!