BOCCA Roasters

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 00:00

Nr 1 Hot Spot!

Het is voor de meeste mensen dé start van de dag. Koffie! Voor mij al genoeg reden om deze allereerste Hot Spot te beginnen met mijn favoriete koffiebranderij Bocca Roasters in Amsterdam.

 

De oorsprong van koffie

Koffie werd waarschijnlijk het eerst door de mens opgemerkt in het Koninkrijk Kaffa (c. 1390-1897), dat nu in Ethiopië ligt. Hier werd het buna, bunn of bunchum genoemd, wat 'boon' betekent. Over de ontdekking van koffie als drank bestaan verschillende legenden. Een hiervan gaat over een herder genaamd Kaldi. Hij zag dat zijn geiten na het eten van bepaalde bessen erg opgewonden werden. De herder plukte er een aantal van, kookte ze en verkreeg hierdoor een aftreksel met een tot dan toe onbekende geur. Die drank was bitter, maar gaf ook een gevoel van voldoening en helderheid van geest. Wéér die geiten ;-) 

 

BOCCA ROASTERS

 

Coffee & Food

In de eerste plaats is Bocca een koffiebranderij en dat wordt geheel duidelijk gemaakt in het totale concept. Ze serveren naast de smaakvol en uiterst gebalanceerde koffie en thee ook gerechtjes voor ontbijt en lunch. Deze gerechten worden gemaakt van lokale producten die speciaal zijn uitgedacht als extra service bij dit koffie en thee concept. 
Bocca is een heerlijke plek om af te spreken, zowel privé als zakelijk of om te gebruiken als werkspot. 

 

Interieur

Mijn hartje ging al sneller kloppen toen ik bij Bocca naar binnen stapte. Een oud pand met ruime setting, hoge plafonds en natuurlijke elementen. Het heeft een rustige uitstraling met leuke zitjes en uiteraard de prachtige lange espressobar. This is heaven!

Maar naast het visuele is er nog zoveel meer waar Bocca in uitblinkt...

 

Bocca en ik

In 2017 begon mijn carrière als Barista op de Zuidas. Daarvoor had ik al met verschillende koffie merken gewerkt in wat verschillende lunchrooms, en dat is toch net even anders. Ook al stonden er echt wel goede koffie machines echt Barista was het in de verste verte niet. Er ging een wereld voor mij open toen ik ging werken bij een echte espressobar met echte Barista's op de Zuidas. De leverancier van deze espressobar was Bocca Roasters. Bocca staat garant voor kwaliteit en willen dat elk shot op dezelfde manier gezet wordt op ieder verkooppunt. Al gauw mocht ik naar Bocca Roasters om hier de basis skills te leren en dé perfecte koffie te maken.

"Ik voelde mij bevoorrecht dat ik met dit product mocht werken"

 

Training met passie

De training was op locatie, in het prachtige pand aan de Kerkstraat. We zaten in een klein groepje van max 3 personen. De trainer wist zoveel te vertellen over de oorsprong en het proces van de bonen dat mijn mond open viel van verbazing wat er allemaal schuil gaat achter zo een klein boontje. Binnen 2 uurtjes kregen wij met passie een berg aan informatie dat ik bijna niet kon wachten de volgende dag op werk aan de slag te gaan. Mijn liefde voor koffie was hier geboren en elke shot die ik daarna heb gezet was zorgvuldig en recht uit het hart. Ik voelde mij bevoorrecht dat ik met dit product mocht werken.

 

 

Bocca Roasters

Bocca is niet zo maar een koffiezaak aan de Kerkstraat in Amsterdam. Bocca is het complete pakket! Nadat Menno Simons ruim 20 jaar geleden tijdens een wandeling door Ethiopië op koffieplanten stuitte vol met rijpe bessen ontstond hier iets magisch. Sindsdien is dit uitgegroeid tot een onderneming van de teler in Ethiopië tot aan je laatste slokje hier. Bocca is verantwoordelijk voor het hele proces. Naast het importeren van de onbewerkte pitten brand Bocca zelf de koffiebonen in de branderij in Dordrecht. Zo kunnen ze het alle kwaliteit zelf waarborgen en zit er nergens een andere partij tussen. Niet zo gek ook dat Menno Simons in 2018 is verkozen tot ondernemer van Amsterdam. Hij won de onderscheiding dankzij de impact die zijn bedrijf maakt zowel in de landen van origine als in de stad Amsterdam met aandacht voor mens en milieu, om zijn innovatieve geest, en voor zijn bewezen successen.

 

Home

In deze prachtige zaak kan je ook terecht voor o.a. hun verfijnde selectie van zelf gebrande koffiebonen en thee of andere prachtige producten om het thuis voor de "home" Barista een ware belevenis te maken.

Woon je niet in de buurt, je kan het uiteraard allemaal online bestellen! Koffie liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Van complete brew kits tot koffie filters, alles vind je in de Bocca webshop. 

 

Nr 1 HOT SPOT 

Genoeg reden voor mij om deze zaak en het hele bedrijf eromheen op nummer 1 te zetten in mijn lijst van Hot Spots! Gefeliciteerd Bocca!

 

Ik hoop dat ik wat nieuwsgierigheid gewekt heb bij mijn lezers, Dus!

Wil jij meer weten over Bocca, of gaat het ergens bij je kriebelen om een koffie cursus te volgen check dan hier hun website. Of bekijk het een interview met de oprichter Menno Simons. En ga een keer een kop koffie drinken in hun prachtige zaak aan de Kerkstraat in Amsterdam!

 

Deel dit artikel of laat een leuke reactie achter in de comments.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.