Girls Mansion make-over

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 15:45

"Hebbie het nou wéér anders???"

Er zijn mensen die jarenlang hetzelfde interieur hebben, meubels en accessoires op precies dezelfde plek als toen het voor de allereerste keer werd neergezet. Als je daar dan al jaren over de vloer komt kan je de inrichting wel dromen! Even voor de duidelijkheid: Tot deze categorie mensen behoor ik dus absoluut niet!

 

Een shock!

Ik zit op de bank en kijk naar mijn muur... De roze verf heb ik nog geen anderhalf jaar geleden op de muur gekwakt. Het is knus en vrolijk en speels en gedurfd en weer eens wat anders! Als ik samen had gewoond met een man dan had ik die kleur er nooit en te nimmer doorheen gekregen. Sterker nog, toen ik nog samen woonde en hij kwam thuis na een weekendje weg dan had ik stiekem het hele huis geverfd. Een shock voor hem natuurlijk maar die shock is sneller genezen dan eindeloos discussiëren om mijn ideeën uit te mogen werken. Ruzie kregen we anders toch wel. Dan maar om iets wat al gebeurd is. En ik wist zeker dat als het er eenmaal op zat hij het ook mooi zou vinden... 

 


BLAUW

Blauw is de kleur van de vrede, eenheid, openheid en harmonie. Blauw symboliseert de verstilling en oneindigheid: het is de kleur van de hemel en de zee. Blauw geeft je een gevoel van ruimte

communicatie | zakelijk | ruimte gevend | betrouwbaar

 

 

ROZE

Roze is de kleur van onvoorwaardelijke liefde, vrouwelijkheid, zachtheid en kwetsbaarheid.

zorgzaam | sensitief | voedend | onvoorwaardelijk

 

 

Die drang...

Als ik een idee heb dan rust ik niet voordat het is uitgevoerd. Je kan het vergelijken met een kamerplantje die geen water meer krijgt. Zolang mijn idee niet uitgewerkt wordt dan is mijn humeur na verloop van tijd hetzelfde als dat plantje wat geen water meer heeft gehad. Ik hou van verandering, ik bloei er van op en ik word er gelukkig van als ik die nieuwe kleur verf op de muur kan kwakken. De eettafel anders neer zet of een muurtje kan behangen met een leuk motiefje. Stel je dan eens voor dat je met iemand samen woont die ik aan het begin van dit artikel heb beschreven. Niet te doen!!!

 

Enfin, ik zat dus op de bank en begon me toch een beetje te irriteren aan die roze muur. Die kleur roze heeft haar werk gedaan. Het past niet meer bij me. Maar om nou weer de hele muur te gaan verven... (zucht!)

De muur aan de andere kant is behangen met een donker behang met palm bladeren. Mijn gedachten gaan tekeer; Als ik die nou eerst eens wit maak. Wellicht dat dan de roze kleur weer wat opleeft en het wat meer rust geeft in huis.

Lang verhaal kort en puntje bij paaltje; Ik heb een emmer verf besteld bij de Gamma en ben aan de slag gegaan!

Gewoon over het behang heen. Huppakee!

 

Ja, hier was ik aan toe! Die witte muur! Wat een rust! Ik kijk naar links ik kijk naar rechts... Links een witte muur, rechts een roze muur maar de Luxaflex is een doorn in het oog. Het past er niet bij. Eigenlijk begon de onrust al bij de Luxaflex. Destijds nog met mijn vriend gekocht. Laten we eens gek doen en turquoise Luxaflex nemen. Ik was allang blij dat het iets niet standaards was. Maar nu had ik spijt. Ik heb er zelfs over gedacht om de Luxaflex met een spuitbus te lijf te gaan. Maar het leek me toch te ingewikkeld en wat als het mislukt. Dan is de schade niet te overzien! Zomaar even een nieuwe voor zo een flinke raampartij dat is een rib uit m'n lijf! 

 

Ok dat was een kleine omleiding weer even terug naar linksie rechtsie. Ik keek en ik bedacht;

Er moet meer verf komen!

 

De volgende ochtend kon ik weer terug naar de Gamma, een emmer van 10 liter stond al klaar.

Tja... Twee dagen voor Oud en Nieuw nog even je hele huis onder handen nemen zonder met iemand te hoeven overleggen. Ja op dit soort momenten ben ik blij dat ik super single ben! Niet geremd worden in je impulsiviteit en je top idee de kop in wordt gedrukt omdat ie er geen zin in heeft.... Je kent het vast wel ;-)

 

Gelukkig had ik nog wat hulp van mijn dochter.  Jong geleerd is oud gedaan. Ik weet zeker dat zij later ook zo lekker gaat rommelen in haar huisje. Mijn moeder deed het, ik doe het en die genen draag ik met trots over. Het is zo een voldoening om lekker in je huis bezig te zijn en en het op te knappen voor weinig! 

En toen was alles wit!

zuiver | helder | fris | eerlijk | neutraal

Wit staat voor puur en eenvoud. Het is de kleur van het licht en van de zuiverheid, maar ook van de nuances. In wit kan iedere kleur zich verbergen: subtiel, nauwelijks waarneembaar en intrigerend.

 

Iedereen kent 'm! De lamp van de Ikea en ik heb 'm al jaaaaren! Ik had er eerst twee. Eentje verkocht op Marktplaats maar eigenlijk gelijk al spijt dat ik 'm weg heb gedaan. De witte TV kast is ook gratis van Marktplaats. De tuinstoel die in gebruik is genomen door de poezen heb ik onlangs voor mijn verjaardag gekregen van mijn ouders. Die plant die voor het raam staat te pronken is een Homalomena. O ja en de wigwam voor Siem en Mia. Happy campers in the Girls Mansion! Te leuk!

 

Die bank is mijn most favorite piece in the whole room! Van de Wehkamp Own collectie en al ruim 4 jaar staat deze parel te pronken in mijn woonkamer. Hij blijft mooi! Zeker met 2 katten ben ik zeer content over de kwaliteit. Ik poets dagelijks alle haren er af en de stof blijft mooi. En hij zit lekker en als ik die poef voor de bank schuif kan ik met 5 personen film kijken. TOP!

 

Marylin! Mijn roomy! Ik word zo blij van deze poster! De stoelen waren voorheen oker geel maar die heb ik samen met mijn ouders opnieuw gestoffeerd. Past beter bij de bank ;-) De eettafel heb ik gratis op Marktplaats gescoord en wit geschilderd. De klok is van de Kwantum! Nu op die witte muur komt het nog meer tot z'n recht. Love it!

 

Wie houdt er nou niet van een pannenkoekenplantje...

Ik voel mij weer thuis!

Er is rust, ruimte en alle overtollige prullaria die zo langzaamaan het hele huis had gevuld heb ik weggehaald. Het is overzichtelijk en voel ik me helemaal zen! Dit ben ik nu! Dit past nu bij mij.

Wat mij in de loop der jaren op was gevallen is dat ik mij wil omringen met de kleur waar ik mij dan op dat moment heel prettig bij voel. Ben jij ook benieuwd wat een kleur zegt over je gemoed en waar die kleur voor staat check dan deze link.

 

Voorlopig is wit mijn kleur, maar ik ben toch al wel benieuwd welke kleur zich de volgende keer gaat aandienen! 

 

XoXo Lin


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Petra
een jaar geleden

Ik vind het erg mooi geworden! Veel rustiger maar wel nog steeds gezellig! Well done schat!