Ditjesdatjeszuszo

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 00:00

Deze single mom is niet vies van een tweedehandsje!


Valerie (37) reist voor haar werk als stewardess de hele wereld over en komt thuis met lots of inspiration! Ze speurt wekelijks op veilingsites en marktplaats en is met regelmaat te vinden in een kringloopwinkel. Deze single mom is niet vies van een tweedehandsje! Ze weet altijd de leukste dingen op de kop te tikken en soms zelfs voor helemaal nop! Qua styling, tot in de puntjes! Voor mij reden genoeg om eens op bezoek te gaan!


Ditjesdatjeszuszo

Zodra ik de woonkamer van Ditjesdatjeszuszo binnen stap, worden al mijn zintuigen aangenaam geprikkeld. Wat een fijne plek!

Ik kijk om me heen en voel me als een kind in een snoepwinkel. Ik weet van gekkigheid niet naar welk hoekje ik als eerste moet kijken. Elk hoekje is anders maar allemaal even leuk en gezellig ingericht. Het is een perfecte mix van vintage, botanisch/jungle en bohemien met zachte pastel tinten en natuurlijke elementen zoals hout en marmer. 

 

Pronkstukken...

De eerste blikvanger die meteen opvalt is de immens grote kerkbank van bijna 3,5 meter lang.

Dit pronkstuk blijkt een exemplaar te zijn uit een Rijksmonument, namelijk van de Lourdeskerk in Scheveningen, die stamt uit 1913. Dit oudje wist ze op de kop te tikken via Marktplaats. Het was haar allereerste aankoop toen ze 3 jaar geleden dit huis kocht na haar scheiding, voor haar en haar zoontje Joe (8).

Het tweede pronkstuk is een erfstuk. Deze vitrinekast was het pareltje van haar oma. Na het overlijden van haar grootouders was er niemand anders in de familie die deze kast wilde hebben. Valerie wist er wel raad mee en liet 'm over spuiten bij een autogarage. Hierin verzamelt zij nu allemaal gekke souvenirs, die ze meeneemt van haar vele verre reizen. 

 

Veilingsites

Deze meid is een ras echte handelaar! Met de paplepel ingegoten door vader en grootvader, die bloembollen verkochten op de markt. Ze koopt spullen op via verschillende veilingsites en wat ze teveel heeft verkoopt ze gewoon weer door.

Zo heeft ze laatst 6 nieuwe kranen op de kop getikt bij Troostwijk auctions. Zelf heeft ze er 3 gehouden en die andere 3 heeft ze weer doorverkocht. Met als resultaat dat haar eigen 3 kranen uiteindelijk niks hebben gekost. Wat een Bad Ass niet? Slim handelen noemt ze het zelf.

"Het is een leuke sport!"

"Het geeft een kick als je het voor zo een klein bedrag kan aanschaffen."

 

Gouden tips

Troostwijk koopt spullen op van bedrijven die failliet gaan. Dus als jij plannen hebt om een nieuwe badkamer te installeren maar je budget is nihil, dan is het zeker de moeite waard om hier je slag te slaan. Het hele toilet en badkamer sanitair zoals de tegels, spiegel, kraan en douchedeur heeft nog geen 300,- gekost bij elkaar, en wat een plaatje!

De andere gouden tip van Valerie is de veiling site BVA waar ze menig items in haar huis voor een prikkie heeft gekocht. De grote hanglamp boven de eettafel was normaal 189.- euro en heeft ze voor maar 19.- euro via de veiling gewonnen. "Het is een leuke sport! Het geeft een kick als je het voor zo een klein bedrag kan aanschaffen." Roept Valerie vol enthousiasme.

Haar marmeren salontafel idem dito, 33,- euro heeft deze haar gekost. In de winkel betaal je zo 300,- euro. Dat is toch leuk kopen!?

 

Trots

Vol trots verteld ze over al haar frutsels en dat zijn er nog al wat. Ze zegt; "Alles wat ik in mijn huis heb staan vind ik mooi" 


Ik blijf me verbazen hoe ze van elk plekje in huis van toilet tot aan de tuin, zoveel gezelligheid heeft kunnen creëren zonder dat het hysterisch over komt.

Ook de slaapkamer van Joe is zorgvuldig ge-styled en daar is écht over nagedacht. Op de muur zit behang met een speelse print van de wereldkaart. Zodra ze weer op het vliegtuig stapt weet hij precies waar ter wereld zijn moeder is. Top idee toch!?

 

Sale!
Af en toe ruimt deze verzamelaarster op en zet ze van alles te koop op Instagram of tijdens een garage sale samen met vriendinnen.

Wil jij dit niet missen?  Kom dan op zaterdag 7 november naar de Burgwal 22 in Haarlem van 10.00 tot 17.00 uur. 

Ik ben er zeker bij! Jij ook?

 

 

Vinden jullie dit interieur ook zo leuk en willen jullie meer weten van Ditjesdatjeszuzo

Volg haar pagina via deze button en blijf op de hoogte!

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.