Banana pancake special

Gepubliceerd op 26 juli 2021 om 13:35

Hier ga je punten mee scoren!

Als je écht wil uitpakken met een lekker en super healty ontbijtje for two dan heb ik hier toch een feestelijk recept voor je! Ik baalde dat ik alleen was toen ik dit had gemaakt want ik had het graag met iemand willen delen. 

Maar goed dat ik een eigen blog beheer want dit recept wil ik niemand onthouden! ;-p

 

Ik had namelijk zin in bananenpannenkoekjes met als garnering blauwe bessen maar toen ik eenmaal in de koelkast open trok stonden daar allemaal dingen in die een extra dimensie konden geven aan mijn gezonde ontbijtje. De kokosmelk lonkte naar mij in de deur en de Alpro soya blauwe bes gaf ook een knipoog naar me!

Ik gooide 2 bananen, een goeie hand vol blauwe bessen, 2 eieren en een scheutje kokosmelk in de blender. De koekenpan stond al lekker warm te worden en ik gooit het eerste mengsel erin...

De eerste pannenkoek mislukt altijd zeggen ze toch? Nou deze helemaal! Het was veel te fluffy! Ik besloot er nog een eitje bij te doen tot ik ineens de pot fijne havermoutvlokken in mijn ooghoek zag blinken! Precies wat het nodig heeft, dacht ik! Een beetje body! 
Ik deed de havervlokjes erbij en mengde dit alles nog even goed in de blender. 

Yesss! Het mengsel had nu de juiste dikte om er prachtige pannenkoekjes van te bakken. 

Pannenkoekje 1 was klaar en daarbovenop kwakte ik een lepel met Soya blauwe bessen yoghurt van Alpro. Doordat er al blauwe bessen in het beslag zaten is de kleurencombinatie een plaatje!

pannenkoekje 2,3 en 4 precies dezelfde routine en voor de topping moest ik natuurlijk nog even iets moois creëren. Ik sneed wat plakjes banaan en drapeerde ze mooi bovenop het prachtige taartje. Ik had nog wat poedersuiker voor een mystiek effect en zwarte sesamzaadjes om alle kleuren nòg meer kracht bij te brengen. Wat een plaatje!!! 

Direct was ik in een feest stemming! Wat zag dit er fantastisch uit! De geur, de kleur en de presentatie kwam zo mooi samen dat ik het gewoon zonde vond om aan te snijden. De zon scheen en heerlijk in het ochtendzonnetje op mijn balkon heb ik mijn mes uiteindelijk na het maken van 300 foto's door het taartje durven laten glijden. Het voelde perfect aan! De lagen bleven goed op elkaar liggen en ik bracht de eerste hap richting mijn mond... Een zachte kreun van ultiem genot klonk zodra ik de smaak in mijn mond proefde. OMG!! Dit overtrof alle ontbijtje die ik ooit van mijn leven gegeten heb! Damn!!! Iedere hap was een feestje totdat ik op de held kwam en toch wel aardig vol begon te raken. Een klein vlaagje van verdriet dat het mij niet lukte om het in 1 keer op te krijgen en dus besefte dat ik iemans miste om dit samen mee te kunnen eten. Ach... dan heb ik vanmiddag nog wat ;-) Dubbel genieten dus!

Maar die middag had ik een lunchafspraak en het taartje bleef in de koelkast staan...

Toen ik de volgende dag de koelkast open deed stond het alsnog te pronken alsof het geen dag ouder was geworden! Ik bedacht me geen moment en heb het opgegeten. En hij smaakte misschien nog wel lekkerder! Het was koud en het was wat opgestijfd waardoor het een beetje leek op spekkoek. Nomnomnom! 

TIP: Heb je een "ontbijtdate" maar geen tijd in de ochtend om dit te maken. Maak het dan een dag van te voren ;-)

Maak het! Je zult er echt geen spijt van krijgen! 

 

Ingrediënten 

3 eieren

2,5 banaan

Handjevol blauwe bessen (diepvries)

Scheut kokosmelk

Fijne havermoutvlokken 

Alpro soya blauwe bes

Poedersuiker

Zwarte sesamzaadjes 

Iemand om het mee te delen ;-)

 

Enjoy!!

 

XoXo

Lin

 

ps Deel dit recept via de linkjes hieronder kus kus!

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.