Tijd voor S.N.E.R.T.

Gepubliceerd op 13 december 2020 om 11:00

ALa DUTCH GRILL MASTER 

"Dit recept heb ik zelf bedacht. En altijd heb ik hier succes mee. Echt iedereen kan dit maken. Heb je geen ervaring met koken.. Ook jij kan dit"

 

De lekkerste snert

Nodig je vrienden en familie maar vast uit. Jij gaat de lekkerste snert maken die je in tijden hebt gegeten. Vergeet ook de buurvrouw niet een bord te geven. Vanaf dat moment kan jij niet meer stuk bij haar... 

Dit recept heb ik zelf bedacht. En altijd heb ik hier succes mee. Echt iedereen kan dit maken. Heb je geen ervaring met koken.. Ook jij kan dit.

 

 

Boodschappenlijst:

· 400 gr gerookte spekreepjes

· 1 rookworst

· 2 winterpenen

· 1 zak groene spliterwten

· 1 knolselderij

· 1 bosje selderij

· 2 stengels bleekselderij

· 3 grote prei

· 1 blokje runderbouillon

· 1 blokje kippenbouillon

· 1 blokje groentebouillon

· 3 liter water

· 1 eetlepel sambal. Liefst huisgemaakte. Zie mijn recept

· Scheutje ketjap manis

· Vers gemalen zwarte peper

 

 

Bereiding:

Neem een grote pan. Vul deze met 3 liter water. De pan mag maximaal tot de helft gevuld zijn. Dit ivm alle ingrediënten die er nog in moeten. Zet hem op middelhoog vuur en doe alvast de bouillon blokjes en de spliterwten in het water.

Bak in een koekenpan ondertussen de speekreepjes.

Snij alle groenten fijn en doen ze in de pan. Doe een deksel erop en laat de komende 2 uur lekker pruttelen op laag vuur. Vergeet niet zo nu en dan te roeren. Gooi na twee uur de uitgebakken spekjes erbij. Vet mag ook mee in de pan dit geeft lekker veel smaak aan de soep. Gooi de overige ingrediënten ook in de soep en breng op smaak met nog wat vers gemalen peper. Rond de soep af door de worst in plakjes te snijden en aan de soep toe te voegen.

 

LET OP!

Als de soep klaar is moet hij minimaal een nachtje buiten of in de koelkast staan. Indien je dit niet doet wordt de soep zuur!!

 

Eet smakelijk allemaal!

 

Dutch Grill Master

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.