#1 De intake

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 09:00

De Intake

Opgewekt rij ik richting Beverwijk voor mijn allereerste behandeling bij Centre Cosmetique Carmen. Zodra ik de deur van de salon open komt er een serene geur op mij af. Ik ben gelijk in een andere wereld, een wereld van schoonheid en  verwennerij! Twee stralende gezichten staan achter de toonbank en ik word netjes verwelkomd.

Voordat we van start gaan met de behandeling word ik verzocht plaats te nemen voor een scan apparaat die de conditie van mijn huid kan meten.

 

 

Sqinno Observ. 

De Observ is een huidanalyse apparaat. Deze maakt zichtbaar wat het blote oog niet ziet. Hiermee kunnen we min of meer in de huid kijken en kunnen huidproblemen zichtbaar worden die nog niet aan de oppervlakte te zien zijn. Met de Observ is het mogelijk om de gezichtshuid onder invloed van zes verschillende huidanalyse-modi te bekijken en vast te leggen. Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop van de tijd zichtbaar. Het wordt zo mogelijk om eventuele problemen voor te zijn.

 

Scan van het gezicht

Elke foto geeft verschillende lagen van de huid weer. Naar aanleiding van de conditie van mijn huid worden een behandelplan gemaakt. De laatste foto geeft weer hoe mijn huid eruit komt te zien als ik er niks aan zou doen. 

 

Na het maken van de scan word ik meegenomen naar de behandelkamer. Een comfortabele ligstoel pronkt in het midden van de kamer. Nadat ik mijn bovenkleding en schoenen heb uitgetrokken klim ik op de stoel en krijg ik van Carmen een heerlijke deken toegedekt en warme slofjes aan mijn voetjes.  Ze start de behandeling met een reiniging van mijn gelaat aansluitend met een heerlijke ontspannende massage. 

 

Carboxy Therapie

De behandeling die vandaag toegepast wordt is de Carboxy Therapie
Met Carboxy Therapie bedoelen we een gezondheidstherapie, waarbij in kuurvorm via de huid of onder de huid koolstofdioxide gas (CO2) wordt toegediend. Deze therapievorm vindt zijn oorsprong in de koninklijke kuuroorden van Frankrijk, waar patiënten die lijden aan een slechte perifere doorbloeding zich baadden in koolstofdioxide-rijke wateren om hun wondgenezing te bespoedigen. Carboxy Therapie wordt ingezet om schade die de huid heeft opgelopen te herstellen. Bijvoorbeeld om de doorbloeding te verbeteren en rimpels te vervagen door de collageenproductie te verhogen, de elasticiteit van de huid te verbeteren, pigmentvlekken te verwijderen, etc. We zetten Carboxy Therapie in om onze cellen
van genoeg energie te kunnen voorzien, zodat ze meer productie kunnen leveren, of liever gezegd: om ze naar behoren te kunnen laten functioneren.


Resultaat
❖ Verbeterde doorbloeding
❖ Collageenproductie verhogen
❖ Elasticiteit van de huid te verbeteren
❖ Verhoogd energie niveau in de huid
❖ Losse behandeling Carboxy Therapie hele gezicht, incl. Beauty Angel: € 95,-

 

Energie boost

De Carboxy behandeling is niet pijnlijk maar in het begin wel even wennen, De gel die op de huid wordt aangebracht voelt koud aan maar zodra het masker op het gezicht wordt gelegd dan begint de werking al gelijk. Het voelt alsof je huid in aanraking komt met stikstof, net als dat vroeger wratjes werden aangestipt. Het prikt en is branderig en koud te gelijk maar dit gevoel trekt snel weg en voel je het masker gelijk zijn werk doen. De huid kan door het masker geen zuurstof opnemen. Hierdoor gaat het op een andere manier te werk om zijn functie te behouden waardoor je huid een enorme energie boost krijgt.  Tijdens het inwerken van het masker krijg ik van Carmen een heerlijke handreiniging met scrub en een massage. Totaal ontspannen lig ik op die stoel die tevens ook nog eens mijn billetjes verwarmd. Wat een genot en wat een verwennerij dat ik hier lig en zo in de watten word gelegd bedenk ik mij...

 

 

Na dit masker krijg ik een collageenlamp op mijn gezicht de zogeheten Beauty Angel...

 

De Beauty Angel

De Beauty Angel staat voor een innovatief concept van lichttherapie, dat de wens naar een zachte en natuurlijke huidverjonging vervult. Het ‘beauty’ light van de collageenlampen wordt door huidcellen opgenomen en zorgt voor een verhoging van de lichaamseigen productie van collageen, Elastine en Hyaluron.

Bij toepassing in kuurvorm worden rimpeltjes gereduceerd, de huid zichtbaar strakker en het totale
huidbeeld verbeterd. Met behulp van deze lichttherapie worden de oorzaken van huidveroudering op een natuurlijke wijze aangepakt, waardoor de huid er zichtbaar jonger uit gaat zien.


Directe resultaten na een behandeling
❖ Zachte en soepele huid
❖ Vochtigheidsgehalte in de huid wordt verbeterd
❖ Fijnere poriën en een beter huidbeeld
❖ Ontspanning


Resultaten op lange termijn (kuurverband)
❖ Bindweefsel wordt met collageen, elastine en hyaluron opgevuld
❖ Vermindering van rimpeltjes in gezicht en decolleté
❖ Ouderdoms- en pigmentvlekken verbleken
❖ Losse behandeling Beauty Angel (20 min.): € 25,-

 

Afsluiting

Deze lichttherapie is een heerlijk aangename afsluiting van deze behandeling.  Je komt als herboren onder die lamp vandaan. Carmen smeert nog een heerlijk serum op mijn gezicht en langzaamaan kom ik uit een extase van weldaad aan verwennerij. Ik voel me als herboren!

 

Nog voordat ik op een roze wolk naar huis wil gaan, krijg ik een tasje mee met verzorgingsproducten voor thuis. Alle producten zijn van Hydropeptide en hiermee kan ik mijn gezicht de komende tijd voeden en verzorgen. Heel wat anders dan de blauwe pot dikke vette crème van Nivea die ik al jaren gewend ben.  De aankomende dagen ga ik genieten van de huidverzorgingsproducten van Hydropeptide die Carmen na mijn huidanalyse zorgvuldig heeft uitgezocht. Ik ga aankomende week mijn ervaring per product met jullie delen Maar... Ik zal vast stiekem verklappen wat er in mijn tasje zit.


Hydropeptide Verzorgingspakket voor thuisgebruik, bestaande uit:
❖ Cleansing gel
❖ Hydraflora
❖ Facelift
❖ Solar Defence – Tinted
❖ Exfoliating Cleanser (travel)
❖ Eye Authority (travel)

 

Nagenieten

Voor nu geniet ik  vooral nog even na van deze eerste behandeling en nu al stralende en frisse huid. Ik voelde mij als een prinses tijdens en na de behandeling. Zeker een aanrader als jij een heerlijke oppepper kan gebruiken en jij je even helemaal in de watten wil laten leggen. Of misschien wel een goeie tip voor de feestdagen als cadeau! En dat geldt zeker niet alleen voor vrouwen! ;-)

 

Wil jij ook een intake boeken voor een verjongingskuur bij Centre Cosmetique Carmen voor jezelf of iemand anders, check dan haar website voor meer info.

 

Wordt vervolgd... 

 

XoXo Lin


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.