Star Sister Circle

Gepubliceerd op 4 juli 2021 om 19:19

Ken je dat gevoel dat je voor het allereerst mee doet met een Zumba lesje? Je gaat bewust helemaal achterin staan waar je de Zumba leraar amper tot niet kan zien en er 20 man voor je staat die alle pasjes moeiteloos heup zwiepend, van links naar rechts door de zaal dansen. Jij ziet iedereen met hun armen zwaaien, je doet het na maar je bent steeds met iedere beweging 5 seconden te laat... awkward!!!

 

Zijn jullie zussen?

 

Lin! Ga je mee naar een vrouwen cirkel? Ze houden een ceremonie met cacao en micro dosering paddo's. Bij het woord paddo's was ik om! Duh!! Geen idee wat mij te wachten stond maar het feit dat ik iets spiritueels met mijn "zus" ging doen vond ik al erg bijzonder.

Mijn "zus" bewandelt het spirituele pad al een tijdje en gaat daarin vaak ook heel diep. Kim en ik kennen elkaar al 22 jaar en zijn als zussen voor elkaar. Onze paden kruisen elkaar steeds opnieuw op andere levels en sinds kort dus ook het "spirituele" pad. Aangezien zij een stuk verder is dan ik voelde ik me enorm vereerd dat ze mij mee vroeg voor deze ervaring. Ik keek er echt naar uit!

 

Daar gingen we dan! Bepakt en bezakt voor een overnachting in een tipi met 8 vrouwen in de buurt van Sittard. Onze gastvrouw Carmen hield ons al weken op de hoogte in de app maar ik had eigenlijk nog steeds geen idee wat ons allemaal te wachten stond. Eenmaal aangekomen waren wij de laatste die arriveerden. Het was mooi weer en iedereen was aan het bijkomen van de reis en aan het acclimatiseren. We werden liefdevol ontvangen door iedereen met een dikke knuffel om even te connecten en elkaars energie te voelen. Iets wat ik altijd al graag doe mensen knuffelen, zo veel fijner dan een uitgestrekte hand op afstand bleh! Wie heeft dat eigenlijk verzonnen?

 

Zijn jullie zussen kregen wij als vraag nadat Leontien ons beide een knuffel had gegeven? Jullie hebben dezelfde energie... We vertelden dat wij elkaar idd zusjes noemen omdat iedereen dat vroeger altijd van ons dacht als we ergens waren. Ook hebben we vaak dezelfde uitspraken op precies hetzelfde moment dus wij vinden onszelf gewoon zusjes, vertelden we. 

 

Altaar

Als je aan komt lopen is het gewoon een tent maar zodra je binnen komt stap je een hele andere wereld in. Het leek wel een filmset! Zo mooi en zo magisch voelde het aan. Overal kleedjes, lampjes, muziek instrumenten, beeldjes, mooie stofjes, kaarsjes en in het midden een altaar waar we onze eigen spulletjes neer mochten zetten die gevraagd was om mee te nemen. Carmen had ons ook gevraagd een brief naar jezelf te schrijven waarin je intenties zet die je graag wil manifesteren in dit leven. En we mochten foto's mee nemen. Ik had nog nooit eerder zoiets gedaan dus had ook niet echt een voorbeeld van wat ik dan mee moest nemen. Nadat ik mijn spulletjes had neergelegd op het altaar en alle vrouwen er later omheen zaten kwamen de "opmerkingen"... Hey er ligt daar een paspoort? Ja die is van mij; zei ik. Ik zou graag meer willen gaan reizen en daarom heb ik mijn paspoort op het altaar gelegd. Wauw! wat een goeie! kreeg ik gelijk te horen! Een glimlach van opluchting verscheen op mijn gezicht. Niet veel later kwam er een ander item wat normaliter dus niet op een altaar ligt. Ik had een setje kanten lingerie meegenomen en erbij gelegd. Dus daar kwam de opmerking; Hey iemand zijn ondergoed ligt hier... Ja dat is van mij; zei ik weer. Ik wil graag meer sensualiteit in mijn leven manifesteren en zo mijn vrouwelijkheid ook meer naar boven halen. Ook op deze intentie werd lovend gereageerd en weer verscheen er een lach op mijn gezicht... 

 

Ook had ik een foto meegenomen van mijn overleden vriendin Wendy, het was deze dag precies 15 jaar geleden dat ze is overleden en ik voelde gewoon dat ik haar hierin mee moest nemen, Wendy was altijd van het organiseren van meiden avondjes. Ze was al gevoeld voordat ik er over vertelde wat het ook weer heel bijzonder moment maakte en ik blij was dat ik haar had meegenomen naar deze "meidenavond" ;-) 

 

Het eerste ritueel...

We waren daar natuurlijk met allemaal vrouwen en de aandacht werd in deze ceremonie gelegd op het groene en het oranje chakra. (Wat is een chakra)

We begonnen met een Yoni steam badje. Een spirituele reiniging voor de baarmoeder. Deze is voor het oranje chakra die staat voor healing, verzachting, acceptatie, ontspanning, en liefde voor de baarmoeder, vagina en jouw (intieme) persoonlijke kracht.

Voordat we begonnen hebben we eerst de kruiden en roze rozenblaadjes (die staan  oa voor dankbaarheid, zuiverheid, liefde en geluk) ingezegend met onze eigen intenties. Daarna werden alle kruiden en rozenblaadjes verdeeld over ieder hun eigen bak waar kokend water aan toegevoegd werd en wij dus boven gingen hangen met een doek over ons heen zodat het stoom zijn werk kon gaan doen. Een kleine tien minuten stoom in je doos, maar op een gegeven moment voelde ik alleen nog maar kramp in mijn voeten van het bloed wat er niet meer naar stroomde. daar ging mijn focus. Blijven zitten Lin! Nog even volhouden maar ondertussen zag ik anderen ook al wiebelen van ongemak. 
Awkward! 

 

Toch mooi om op deze manier het centrum van je vrouwelijkheid te eren. Bewust te zijn van je lichaam en geest, iets wat in deze westerse maatschappij helemaal niet vanzelfsprekend aan ons wordt geleerd.

De Truffels

Oftewel het plant medicijn zoals Carmen het noemt. Zelf gekweekt, geoogst en er bonbonnetjes van gemaakt. Diegene die mijn Instagram volgen kennen misschien nog wel mijn beelden van het vieze mannetje en het lekkere bonbonnetje. Nou deze waren verre van lekker kan ik je vertellen maar we kwamen voor het "effect" natuurlijk. Het was een micro dosering dus echt hallucineren was er niet bij. Na het nemen van het plant medicijn begonnen we ritmisch te schudden met onze armen en te neuriën om de energie te verhogen en te verbinden met elkaar. Dit duurde een tijdje en daarna gingen we lekker liggen op onze eigen matrasjes om te voelen met onze ogen dicht waarop een klankschaal concert volgde. Uit een eerdere ervaring weet ik dat deze verschillende geluiden emoties kunnen oproepen. die kwam dan ook bij sommige vrouwen omhoog.

 

Ik voelde me heel erg rozig toen het medicijn begon te werken en hier en daar werkte het natuurlijk ook op de lach spieren. De meeste vrouwen hebben wat tranen gelaten maar ik voelde me rustig en kalm en helemaal zen. Ik wist al van mezelf dat ik ben waar ik al lange tijd naar uit keek om te zijn. Iedereen had zo zijn eigen redenen om hier te zijn omdat ze iets te verwerken hebben waar ze niet helemaal bij kunnen. Daar kan dit medicijn bij helpen om het los te maken en het te doorvoelen. Ikzelf was meer bezig met iedereen om mij heen. Ik heb geen verdriet alleen een verlangen die ik wil manifesteren maar dat komt vanzelf wel een keer voorbij. Ik was er vooral nu om te ervaren. 

 

Geven en ontvangen

De verbondenheid was intens in deze groep. We waren er voor onszelf maar er was heel veel liefde voor elkaar. In de zin van steun en bemoedigende woorden. Wat vooral op viel is dat het allemaal vrouwen zijn die veel geven en weinig zelf kunnen ontvangen. Er altijd voor een ander zijn maar als ze zelf hulp nodig hebben het zelf vaak wel alleen oplossen om een ander niet tot last te zijn. De opdracht was dan ook om te gaan liggen en dat alle vrouwen om je heen kwamen en bemoedigende woorden zeiden tegen diegene die het mocht ontvangen. aanraken, energie voelen, een worden met elkaar. Op de foto ligt Sanne, een vrouw die het moeilijk vind om te ontvangen. Een muurtje om zich heeft maar die langzaam kon worden afgebrokkeld door hier aan mee te doen. Ik zag de trekken in haar gezicht steeds zachter worden. Nadat we klaar waren met Sanne vertelde ze dat het lastig vond om dit toe te laten. Maar omdat ze dit hardop uitsprak verbrak ze deze blokkade en kwamen de tranen. Ze huilde keihard! Ze had aan het begin verteld dat ze hier kwam om lekker te janken. Ik kon het dan ook niet laten om haar hier even op dat moment aan te herinneren dat dit precies de reden was dat ze hier was gekomen. Opnieuw legden wij onze handen op haar en nu kon ze het wel ontvangen. Een heel mooi moment voor haar die we op haar verzoek de volgdende dag nog even vast hebben gelegd zodat ze dit moment visueel kan blijven herinneren.

Tijdens deze oefening is Carmen er bij om je ademhaling te zo diep mogelijk te inhaleren. je ademt leven in en wees gulzig! Helemaal tot aan je buik! Wij zitten allemaal zo hoog in onze adem. Dit zou een vak moeten zijn op school, adem les. 

 

Het was mijn beurt om te gaan liggen. Aan het begin van de ceremonie had ik verteld wat mijn intenties waren. Ik wil me vrouwelijker voelen. Ik was altijd one of the Guys maar die tijd is voorbij. Mijn vrouwelijke kant mag veel meer gaan shinen en dat wil ik manifesteren.

Toen ik al even lag en alle handen op mij voelde  zei 1 van de dames met lieve woorden, je bent nu one of the girls! Ik proeste het uit van het lachen en door de paddo's duurde het even voordat deze lachbui over was. Ik werd op een gegeven moment stil van het feit dat ik zo liefdevol aangeraakt werd en het raakte mij. Dit is precies wat ik nog mis in mijn leven. Aanrakingen, tederheid, liefde voelen en dan graag van een man waar ik. mijn liefde mee kan delen. Dat is mijn grootste verlangen. 

 

Tijdens deze sessie werd er iets bijzonders opgemerkt door Leontien. Zij was diegene die vroeg of we zusjes waren toen we net binnen kwamen. Ze zag Kim met mij bezig zijn met haar energie en voelde dat Kim en ik in een vorig leven echt zusjes zijn geweest. Tweeling om precies te zijn. Maar we zijn uit elkaar gehaald en zijn nu hier om iets alsnog af te maken. Een emotie stroom vloeide en Kim en en keken elkaar aan. Wij wisten al dat we in een vorig leven met elkaar te maken hebben gehad door een sessie die Kim eerder dit jaar heeft gehad vlak voordat wij elkaar na enige tijd weer zouden zien. Kim was een beetje gespannen voor deze ontmoeting. Toen we elkaar zagen vertelde ze mij dit en de tranen sprongen in mijn ogen. Het is een emotie van je iets weer herinneren. Maar deze herinnering is niet visueel maar het is een gevoel heel diep van binnen die je je herinnert. Voor iemand die dit leest en niet spirituele kennis heeft zal denken die zijn gek! En dat snap ik ook wel... Zie het als dat Zumba lesje waar je voor het eerst aan mee doet en per ongeluk tegen iemand aan botst. ;-)

 

Het was een heel mooi en bijzonder moment voor Kim en mij. 

 

Cacao 

 

De cacao ceremonie was aan de beurt. Je denkt aaah lekker een chocomelletje maar ook deze was verre van dezelfde smaak. Heel bitter! Maar ik heb 'm helemaal opgedronken. Ook hier werden rituelen aan toegepast en gezongen en een mantra gehouden. De woorden waren abracadabra voor mij dus dat liet ik lekker aan de rest over. Een rondje sharing werd gedaan want je tot nu toe van de ervaring vond... Zoals ik al zei voelde ik me heel erg fijn en zen en lekker rozig. Ik had niet het gevoel dat ik iets op te ruimen had voor mezelf, ik ben waar ik wil zijn en vanaf hier is het verder opbouwen. Ik was vooral aan het observeren de hele avond en nam alles in me op. Gewoon deze avond ervaren en over me heen laten komen wat ook mijn doel was. Daarnaast was het ook fijn om elkaar wat support en feedback te kunnen geven. Al met al alleen maar liefde en verbondenheid.

 

Na alle intense ervaringen was het tijd om te gaan eten. Allemaal heerlijke gerechtjes door Carmen zelf gemaakt werden geserveerd. Super gezond allemaal. Ze had een soepje gemaakt met groene en oranje groenten ter ondersteuning van je chakras die de hele avond centraal stonden van het hart en het oranje chakra net onder je navel. We hebben gesmuld want we mochten vanaf 14.00 uur die dag helemaal niks meer eten en inmiddels was het al diep in de nacht.

Ik besloot te gaan liggen en te genieten van het moment in de tipi met alle lampjes en geurtjes van verschillende olie die gespoten werden. Het voelde aan alsof ik in een film was. De hele setting, de kleding van Carmen de rituelen de muziek. Alles klopte! Langzaamaan met dit fijne gevoel viel ik in slaap... 

 

De volgende ochtend werden we voldaan wakker. Wat een ervaring was dit. Hier en daar kwam er nog bij iemand een emotie los maar dat is normaal, zelfs de komende dagen kun je nog dingen ervaren die los komen. Ik voelde me vooral erg moe maar heel dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.

 

We kregen nog een heerlijk ontbijt in de stralende zon, we hebben nog een sharing ronde gedaan en toen was ik er wel klaar mee. Ik wilde lekker naar huis, snakte naar een douche en een kop koffie. Back to reality! 

 

Ik ben het nog steeds allemaal een beetje aan het verwerken, ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is. Ik heb niet alles op kunnen schrijven maar de hoogtepuntjes er voor jullie uit gehaald. Het was een interessante ervaring. Of ik het snel nog eens zal doen? Nee dat denk ik niet. Het is niet dat het mij trekt om hier dieper op in te gaan. En mocht die drang wel een keer komen dan kan ik het altijd opzoeken want ik weet dat het er is. Een liefdevolle plek waar je mag zijn wie je bent. 

 

Dit gevoel neem ik mee, wil ik liefde uitstralen en zacht zijn voor de mensen om mij heen. Een lichtwerker noemen ze dat ;-)

 

Mijn conclusie

 

Het was een intens mooie bewust makende ervaring. Voelen en je intuïtie volgen, open staan met je hart, geven en mogen ontvangen. Alles zit in jezelf. Zet al je mindfucks aan de kant en leef vanuit je hart. Wees dankbaar voor dit leven en leef je mooiste leven. 

Het leven is namelijk 1 grote Zumba les. Ongemakkelijk in het begin, maar door goed te observeren, te luisteren en te voelen beweeg je in no time mee op het ritme van de muziek en sta je met elkaar in verbinding. Want waar het uiteindelijk allemaal om draait is...

 

GO WITH THE FLOW!

En als het allemaal even tegenzit, doorvoel het kijk het aan, omarm het, geef het een aai over zijn bol en accepteer het moment, want alles mag er zijn. ALLES!

 

Namaste,

Linda

 

PS wil jij ook een keer een Star Sister Circle bijwonen? Stuur effe een berichtje! 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Ger
3 maanden geleden

1 tessalonicensen 5-21
Onderzoek alle dingen maar behoud het goede