Internationale dag van de borstkankerMAN

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 00:00

Mannen opgelet!

Borstkanker is niet alleen iets voor vrouwen, het komt ook voor dat er bij mannen diagnose borstkanker wordt geconstateerd. Omdat het zeldzaam is en veel mensen niet weten dat mannen borstkanker kunnen krijgen, wordt bij hen de diagnose vaak later gesteld. Soms te laat. Om hier aandacht voor te vragen, is 7 oktober voortaan Internationale dag van de borstkankerMAN.

 

Borstkanker wordt bij mannen vaak pas ontdekt als er al duidelijke symptomen zijn. Bovendien wordt bij klachten niet altijd meteen gedacht aan borstkanker. Mannen zelf, maar ook zorgverleners, zijn minder alert op de mogelijkheid van borstkanker bij mannen. Latere ontdekking betekent meestal ook een slechtere prognose. Omdat borstkanker bij mannen maar weinig voorkomt, is er geen bevolkingsonderzoek voor hen.

 

De precieze oorzaak van het ontstaan van borstkanker bij mannen is niet bekend. Wel zijn er een aantal factoren die het risico op deze ziekte verhogen, zoals ouderdom, erfelijke en familiaire aanleg, leefstijlfactoren als overgewicht, gebrek aan lichaamsbeweging en overmatig gebruik van alcohol en blootstelling aan röntgenstraling in de borstregio voor hun dertigste. (bron: Dutch Male Breast Cancer Consortium)
Het Dutch Male Breast Cancer Consortium (DMBCC) is een samenwerkingsverband van onderzoekers op het gebied van borstkanker bij mannen. Het DMBCC verspreidt onder meer informatie over dit onderwerp via hun website.
De Internationale dag van de borstkankerMAN is een initiatief van de Vlaamse stichting BorstkankerMAN en wordt door Borstkankervereniging Nederland van harte ondersteund. 

 

BRON: Borstkanker vereniging Nederland

 

Solán de Cabras en Pink Ribbon

Het bekende Spaanse merk Solán de Cabras verwisselt tijdelijk haar iconische blauwe fles voor een roze om Pink Ribbon te steunen. Van iedere verkochte fles stort de importeur 14 eurocent bijdrage aan de organisatie die onderzoek naar borstkanker ondersteunt. Het merk is van nature begaan met onze dagelijkse gezondheid: de minderale samenstelling van het water een weldaad voor ons lichaam is. Ook in de roze fles wordt het merk geprezen om haar fraaie stijl, unieke zuiverheid en de mineralen, die een ultieme hydratatiebron vormen voor een gezond en sterk lijf. De roze limited edition fles vind je in Nederland bij verschillende speciaalzaken, supermarkten takstations, Xenos en DA drogisterijen.

 

Gezond verhaal

De samenwerking met een fonds als Pink Ribbon heeft een logische achtergrond. Het water kent een lange geschiedenis die gekenmerkt wordt door de heilzame werking van de bron. Het mineraalwater heeft haar naam te danken aan een geitenhoeder uit de 15de eeuw die zag dat zijn dieren genazen nadat ze uit de bron bij Serrania de Cuenca hadden gedronken (solan=drinkplaats, cabras=geiten). Dankzij de overlevering werd deze bron een bedevaartsoord voor zieken vanwege de vermeende geneeskrachtige werking. Tot in de jaren ‘60 was Solán de Cabras in Spanje slechts in apotheken verkrijgbaar. De unieke samenstelling van het water zorgt voor de goede balans in het lichaam: een lage concentratie natrium en een optimale verhouding tussen calcium en magnesium.

 

Pink Ribbon

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Inmiddels zijn al meer dan 200 onderzoeken en projecten gefinancierd. Een beter leven voor borstkankerpatiënten in alle fases van de ziekte. Dat is de missie van Pink Ribbon, in een tijd waarin steeds meer mensen borstkanker krijgen.

 

Solán de Cabras Pink Ribbon mineraalwater (limited edition) is tijdelijk verkrijgbaar in 33 cl PET voor 99 ct

 

*Voedingswaarde per liter:

248 mg Bicarbonaat, 60 mg Calcium, 26.7 mg Magnesium, 1mg Kalium/Potassium, 4.8 mg Natrium

 

BRON: CKMP 

 

Doneren

Wil jij geld doneren aan Pink Ribbon dan kan dat via deze link

 

Vond jij dit artikel nuttig en wil jij hier anderen ook op wijzen. Deel dan deze pagina, of laat een bericht achter in de comments.


Reactie plaatsen

Reacties

Dila
een jaar geleden

Ik ben er nog niet maar ik ben benieuwd! Congrats Linda met je level40 launching.