Mi Gado!! Roti!!

Gepubliceerd op 25 mei 2021 om 18:30

Surinaamse roti

De eerste keer dat ik roti at weet ik nog heel goed. Ik kwam dronken thuis en wist dat m’n vader roti van z’n Surinaamse collega had gehad. Ik duik de koelkast in, warm het op en gooi het op die pannenkoek. Het was schemerig in huis en direct bij m’n eerste hap beet ik op een paar botten. Toen wist ik… “dit moet ik eerst even uitpluizen”. Sindsdien eet ik eigenlijk altijd roti zonder botten.  Maar genoeg over mijn eerste ervaring.

Voor Vaderdag heb ik een Surinaams kookboek gekregen. Een aantal keer heb ik de roti hieruit gemaakt. Laatst dacht ik dit is eigenlijk best makkelijk en volgens mij kan het nog veel makkelijker. Ik ben aan de slag gegaan en mijn gezin was het proefkonijn. Resultaat…. Goedgekeurd! Iedereen heeft heerlijk gesmuld. Vorige week kreeg ik weer het verzoek en wederom was de pan leeg.

Ik dacht dit moet ik met jullie delen…

Dit is dus een roti die echt iedereen in een handomdraai op tafel kan zetten. Werkelijk waar genieten!

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 500 gr kippendijen
  • 40 gr masala kerrie poeder
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 rode peper
  • Pak diepvries sperziebonen
  • Pak diepvries Hollands groente pannetje
  • 6 aardappelen
  • 4 roti pannenkoeken

 

 

Bereiding

Voorbereiding: Kook de aardappelen en de eieren gaar.

Snij de ui klein en fruit dit in wat olie. Snij de kippendij in wat stukken en bak dit mee bij de ui. Doe de fijngesneden knoflook erbij. Voeg de masala kerrie toe. Fijngesneden pepertje erbij. Tomaat in stukjes toevoegen. Sperziebonen toevoegen. Hollands groente pannetje toevoegen. Haal wel het blok kruidenboter er tussenuit. Bouillonblokjes toevoegen. 1 glas water toevoegen. Aan de kook brengen. Aardappels erbij en de gepelde eieren toevoegen. Vuur laag zetten en lekker een uurtje laten pruttelen.

Ontdooi in de tussentijd de roti pannenkoeken die je bij de TOKO hebt gehaald.

 

Mocht je nou van een beetje extra pit houden voeg dan nog een lepel sambal toe. Check voor heerlijke sambal een van m’n eerdere recepten.

 

Eet smakelijk!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.