Italian burger

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 16:30

"The Italian Job"

 

Hier ga jij je vingers bij aflikken. Ken je dat..? Dat je op de bank ligt en denkt aan lekker eten en vervolgens denkt “wat als ik dit en dit met elkaar combineer”? Nou dat had ik dus laatst met pesto en mayo. Hoe zou die combi zijn? Ik dus direct naar de koelkast gelopen en een bakje gemaakt. Had ik dus dat bakje in een keer leeg gelikt. Zo lekker was het! En dan was dit nog maar de pesto uit een potje. Dit moet nog waanzinniger zijn als je het maakt met huisgemaakte pesto. Ik dacht meteen; hier moet ik een burger mee maken. Ik pakte pen en papier en begon te schetsen.. (zie foto)

Zo gezegd zo gedaan...

Binnen no time stond er een heerlijke lunch op tafel!

 

Ingredienten voor 4 personen:

 

  • 500 gram rundergehakt van de slager. 20-30% vet. Vet zorgt voor smaak

  • Luxe hamburgerbroodjes van de Appie

  • Rucola melange

  • Zaanse mayo

  • Groene pesto

  • 2 smaakvolle tomaten

  • 1 rode ui

  • Balsamico crème (van die lekkere dikke)

  • Tomaten ketchup

  • Verse basilicum blaadjes

  • Parmezaanse kaassnippers

  • Gedroogde Italiaanse kruiden

  • 1 ei

  • Peper

  • Zout

 

Bereiding pestomayo en tomaten salsa

 

  • Doe een flinke klodder mayo in een bakje en doe daar net zo n dikke klodder pesto bij. Goed roeren en de pestomayo is klaar.

  • Vervolgens maak je de tomaten salsa. Snij de tomaten in kleine blokjes. Meng de blokjes in een kom met wat tomatenketchup, twee theelepels gedroogde Italiaanse kruiden en een scheutje balsamico crème. Beetje peper en zout erbij, goed roeren en de salsa is klaar.

  • Meng het gehakt met het ei en peper en zout. Maak hier 4 gelijke burgers van. Doe dit het liefst al een dag van tevoren en zet ze in de koelkast.

 

BBQ bereiding

 

Ik heb ervoor gekozen om de burgers te bereiden op de BBQ. Dit geeft altijd zo’n heerlijke smaak. Zorg ervoor dat je BBQ op 200 graden is. Snij de broodjes open en leg ze even kort op het rooster. Bak hierna je burger. Niet te lang want dan wordt hij droog.

Smeer het onderste broodje in met de pestomayo. Doe hierop de rucola melange. Daarop de burger. Vervolgens de tomatensalsa. Een paar verse blaadjes basilicum. Extra nog een klein drupje balsamico crème. En daarop de grove Parmezaanse kaassnippers. Bovenkant van het broodje erop en smullen maar!

 

 

 

Buon appetito!

 

Your Dutch Grill Master


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Channie
3 maanden geleden

Zeg maar wanneer ik het komen proeven😛