Indische vis curry

Gepubliceerd op 9 oktober 2020 om 12:00

1979 meets 2020

Een aantal Indische kookboeken mogen aan mijn collectie dan ook niet ontbreken. Het kookboek waar dit recept uit komt is niet zo maar een kookboek. Deze heb ik namelijk via marktplaats op de kop getikt en stamt uit 1979. Dat is toch best al een oudje! 

 

Mislukt...

Het is altijd spannend als je voor het eerst een gerecht gaat maken. Zo ook deze keer want, ik ging voor het eerst koken met gedroogde zoute vis (Bacalao). Hier heb ik meteen van geleerd. Allemachtig! Wat was dit gerecht zout zeg! Ik heb het zonder pardon in de vuilnisbak gegooid. Ik heb echt van mijn leven nog nooit zó iets zouts gegeten.. Bah!

 

Foutje...

Maar oké, beginnersfoutje! Blijkbaar moest ik eerst het zout van de Bacalao ontdoen. Maar...  waar een wil is is een weg en wil ik dit recept master worden en ik zou de Dutch Grill Master  niet zijn als ik niet even mijn eigen twist aan dit gerecht zou brengen. DUS! Zo gezegd zo gedaan! Ik ben ermee aan de slag gegaan en heb het een eigen draai gegeven. Dus dit kookboek (te zien op de afbeelding) hoef je niet naar te speuren. Ik presenteer jullie namelijk een eigen veel lekkerdere variant! Het is echt makkelijk te maken! Dus hop hop naar die toko voor de boodschapjes! 

Vis Curry 1979 vs 2020

 

Ingredienten:

  • 1 blik kikkererwten

  • 2 zoete aardappelen in blokjes gesneden

  • 3 eetlepels (kokos)olie

  • 2 pandanbladeren (zorgen o.a. voor een heerlijke smaak en geur in je keuken)

  • 300 ml kippenbouillon

  • 1 blik dikke kokosmelk

  • 1 pak diepgevroren vis/ verse kabbeljouw mag natuurlijk ook

  • 2 indische laurierbladeren

  • 200 gram sperziebonen/ kouseband

  • Zilvervliesrijst

 

Voor de boemboe: 

  • Stukje gember

  • Stukje laos

  • Stukje kurkuma +- 1 cm

  • 1 ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 rode spaanse peper

  • Zout naar smaak

  • vijzel of keukenmachine

 

 

Bereiding:

Hak alle ingrediënten voor de boemboe eerst fijn. Doe ze vervolgens in een vijzel of in de keukenmachine tot je een pasta hebt. Laat dit dan even rusten. Verhit wat olie in een wok en bak hier de kikkererwten (een beetje) krokant in. Vervolgens mag de boemboe erbij en laat dit al roerend een paar minuutjes pruttelen. Het vuur mag wat lager, voeg de Pandan bladeren en het bouillon toe. Breng dit aan de kook.  Voeg de sperziebonen en de zoete aardappel toe. Na enkele minuten mag ook de vis en de kokosmelk toegevoegd worden.  Zet het vuur laag en laat het geheel lekker een half uurtje pruttelen, zodat alle smaken mooi tot elkaar komen.

Voilà! Klaar om op te scheppen!!

 

Eet smakelijk allemaal!

 

ps Naar smaak kan je nog wat extra zout toevoegen ;-)

 

Dutch Grill Master

 

Indien jullie nog leuke tips hebben voor mij laat dan een berichtje achter in de comments. Blauw is tot op heden mijn favoriet! Is deze te overtreffen???


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Channie
10 maanden geleden

Wanneer kan ik komen proeven?😛