#2 dagboek

Gepubliceerd op 28 januari 2021 om 22:30

Mam, neem je wat lekkers mee van de supermarkt? Was de boodschap die Jaidy mij mee gaf toen ik aanstalten maakte om weg te gaan. Dat arme kind zat al dagen te zeuren dat we niks lekkers meer in huis hadden.

En misschien had ik dit tripje naar de supermarkt niet zo lang moeten uitstellen... Rond 17.00 uur met trek richting de winkel op de eerste dag van je menstruatie betekend thuis komen met een tas vol chocolade pudding, chocolade koekjes, Toffifee, nog meer chocolade koekjes en een Toblerone. Ik was zo in de ban van al het lekkers dat ik een pak maandverband totaal vergat. Moet je nagaan hoe helend chocolade al werkt zodra het in je winkelwagen ligt. Je raakt volledig in trans, En dan alsnog het pad doorlopen langs het maandverband en afvragend in je gedachte wat had ik hier nou ook al weer nodig?...  En doorlopen naar de kassa. 

 

Eenmaal thuis zat Jaidy nietsvermoedend op de bank; heb je wat lekkers mee??? Ze moest eens weten! Een tas vol! 

Tijdens het uitpakken van de boodschapjes kwam ik tot de ontdekking dat ik maandverband was vergeten, Kut! Maar gelukkig lagen de kalmeringstabletten (lees Toffifee) al voor mijn neus en nog voor het eten klaar was had ik het hele pak al leeg. Wel met hulp uiteraard! 

 

Op het menu stond vandaag een hamburger, gister ook al but who cares! Het was de beurt aan Jaidy om een kop thee te zetten na het eten. Ze was wat aan het stommelen in de keuken en kwam terug met een dienblad vol bakjes. In het ene bak een beetje chips, in een ander bakje wat chocolade koekjes en op een schoteltje voor ieder drie stukjes Toblerone en een volle mok thee. Nu al??? Keek ik verontwaardigd naar Jaidy, maar ze stond zo te glunderen. Ja zegt ze, is toch lekker? Dan staat het er maar vast anders moet ik zo weer op staan. Wat je gelijk heb, zeg ik tegen haar en prop zo een hand chips in mijn mond. En we hebben heerlijk genoten van al het lekkers...

 

Tot morgen!

 

XoXo Lin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.