Archief verhaal Spanje

Archief I am one of the guys

Spanje

31 mei 2019

 

Emigreren

Ik weet het moment nog goed, ik zat heerlijk in het zonnetje in de achtertuin bij Eelco en Shirley toen Shirley ineens riep; Wij gaan emigreren naar Spanje... De eerste keer dat ik dat hoorde kreeg ik toch wel een klein steekje in mijn hart. Naar Spanje?? Hoe dan?? Neeeee! Dat wil ik niet! De angst mijn lieve vrienden minder vaak te zien greep mij best wel aan. Maar inmiddels weet ik wel beter. Een keuze die zij hebben gemaakt en inmiddels voor ons allemaal van onderschatte waarde is geworden.


Al 6 jaar is onze meidentrip het event van het jaar, die zelfs 3 jaar geleden is bezegeld met een vreselijk lelijke tattoo van een misvormd hartje gezet in een aftandse tattoo shop in Benidorm waar wij, al kibbelend, het niet helemaal eens konden worden over het ontwerp.

 

The Floor is Cava

Altijd nemen wij de eerste ochtendvlucht richting Alicante, zodat wij rond het middaguur met een heerlijke cava aan onze lip bij het zwembad kunnen liggen. Die eerste dag is de cava niet aan te slepen en het ploppen van iedere fles is in de loop der jaren een ware ceremonie geworden. O wee als er een druppel wordt gemorst of een glas wordt omgegooid, verschrikt kijken wij elkaar dan aan om vervolgens na een stille seconde The Floor is cava te schreeuwen.
De eerste dag gaan we altijd helemaal los, en de muziek van dj Jose hoort daar ook bij. Los op Jos, Los op Jos! We drinken, we dansen, we gieren het uit van plezier! Zo lang hebben wij er al naar uitgekeken dat we zo uitgelaten zijn dat het al een aantal jaren voor veel overlast heeft gezorgd bij een aantal buren. Wat ons alleen nog maar meer hilariteit bezorgd omdat wij ons op dat moment geen benul van besef hebben, dat wij met onze vreselijke lach vanuit het diepst van onze tenen andere mensen irriteren. Zo kan ik mij nog een jaar herinneren dat de buren aan het hek stonden te klagen en de helft van ons poedelnaakt in het zwembad liep te schreeuwen laat de politie maar komen hoor!!! Ze mogen ons zo in de boeien slaan!! Of een Russische buurvrouw die ineens achter ons stond terwijl wij bezig waren in de jacuzzi om elkaars blote borsten in het gezicht te drukken. Ik voel helemaal niets! Riep Daan toen ik haar enigszins met mijn voorgevel in haar gezicht "probeerde" te swaffelen. We hebben daar zo hard om moeten lachen dat onze lachspieren zwaar overbelast waren geraakt. De buurvrouw werd gelijk omgedoopt tot Dionne de Russische Spionne want ze wist geruisloos binnen te dringen. We schrokken ons kapot waarop wij allemaal nog harder moesten lachen. Boos dat ze was! En zo zijn er nog tig van dat soort voor ons hilarische herinneringen in al die jaren gemaakt...


Surprisparty Eelco

Ik hoor het Shirley nog zeggen, Meiden... Volgend jaar wordt Eelco 50 en ik wil een surprise party voor hem organiseren hier in Spanje en ik nodig iedereen uit en dj Jose komt draaien! Een droom die uit gaat komen, echt met z'n allen nog een keer los op Jos! Hoe vet is dat!

And so it begins...

Een jaar lang aan voorbereidingen, een geheime app groep, Eelco moeten ontwijken, stress voor Shirley als hij weer eens begon over hoe ze zijn verjaardag zullen gaan vieren. De dikste voorpret met alle vrienden en iets om vreselijk naar uit te kijken. Een jaar lang aftellen, en dat moment kwam dan eindelijk steeds dichter en dichterbij.
Met 11 man sterk namen wij als eerste groep uiteraard de ochtendvlucht. Eenmaal aangekomen bij de Finca ging natuurlijk gelijk die fles cava open, want ja die traditie moeten we in ere houden! Nu alleen met de mannen erbij. Wat verdampt het snel he, schenk nog maar wat bij dan... Toch raar aankomen in Spanje en Shirley is er niet bij. En de vraag die ons allen bezig hield, zou hij echt niks door hebben? En hoe zou hij reageren?? Na een heerlijke lunch aan de boulevard besloten we voor die avond lekker bij de Finca te gaan BBQen. Dat liep voor een aantal van ons natuurlijk weer compleet uit de hand met een dikke vette kater op de dag van het feest als gevolg... We leren het ook nooit!!!


De ontknoping

Met zijn allen stonden we muisstil te wachten achter een grote poort waar hij geblinddoekt achter stond. De poort ging open... Het moment waar we al die tijd op gewacht hebben, Eelco zijn reactie! Al zijn dierbaren stonden daar waaronder zijn vader van 84, familie, vrienden, collega's... De blinddoek ging af, draai je maar om schat, zei Shirley. En toen... Toen was dat ene moment daar! De blik van verwarring, de seconden die voorbij tikten van het verwerken en het besef wat doordrong gaf zoveel emotie prijs. Wat een ongelofelijke verassing was dit voor hem. Wij begonnen met zijn allen wiehoeoeoeo te roepen en te zingen terwijl  de gouden slingerkanonnen werden afgeschoten. Het was een magisch moment waar wij al die tijd naar uit hebben gekeken!! Dit is het echt aller mooiste moment van mijn leven riep hij! Wat een ontlading, de juiste vibe was daar en het feest kon los barsten!!

 

20 jaar vriendschap

Wat waren dit bijzondere dagen, niet alleen omdat Eelco 50 was geworden en wij dat mochten komen vieren in Spanje, maar dat het ook met alle vrienden kon zijn waar wij met elkaar al 20 jaar lief en leed delen. Ik was amper 19 toen ik deze mensen leerde kennen tijdens een avond stappen in Amsterdam. Er zijn in de tussentijd mensen af gevallen en nieuwe bij gekomen, maar deze groep is de harde kern vriendschap waarmee we elk jaar traditie getrouw kerst vieren met alle kids erbij en wat echt aan voelt als familie. We kennen elkaars plus en min punten door en door en weten precies wat we aan elkaar hebben. En dat we dan zo vier hele dagen op elkaars lip zitten was zo ontzettend fijn. Ik heb zoveel liefde kunnen geven en mogen terug ontvangen dat ik echt een emotioneel wrak was toen ik  van vermoeidheid thuis kwam. Wat bof ik toch met zulke lieve mensen om mij heen! En wat hebben wij dat even goed gevierd met heul veul shotjes Limoncellooooo!!! 

 

Wanneer gaan we weer???


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.