Archief verhaal Karma

Archief I am one of the guys

Mama; Je hebt een snor!

 

16 juni 2019

 

Karma is a bitch!

Niets vermoedend sta ik mijn dochter te helpen. De zon, dat gele grote lichtgevende ding in de lucht die zich iets te weinig laat zien de laatste tijd scheen op dat moment fier op mijn gezicht. Mijn dochter kijkt mij observerend aan en ineens krimpt haar gezicht in een verbaasde blik en roept; Mama je hebt een snor!  

Direct denk ik aan mijn moeder waarmee ik ooit ook zo een soortgelijks momentje had. Mijn moeder had een donkerblauwe badjas, super retro! Het was in de jaren 80 en die badjas was petrol blauw afgezet met donkerblauwe biezen en een rits, echt bad ass!!! (Letterlijk!) Ik was een jaar of 7 en ze bukte om wat op te pakken van de grond met haar billen naar mij toe. Door het bukken werden haar billen enorm in mijn ogen, waarop ik riep; Mama je hebt een paardenkont!

Auw! Slap in the face!!! Direct belde ik mijn moeder om deze flashback en de opmerking van Jaidy te delen en ze wist dat moment gelijk nog maar al te goed! Ik voelde me zo lullig dat ik dat destijds tegen haar had gezegd. What goes around comes around zei ze op een sarcastische toon. Maar die schuld is hiermee wel ingelost....

 

Bijgeloof...

Dat ik een "snor" heb had ik natuurlijk allang gezien in de spiegel maar na deze opmerking werdt "hij" toch wel beter zichtbaar in mijn ogen. Met een kritisch oog stond ik ineens op een feestje al mijn vriendinnen te observeren op zoek naar "snorren" voor vergelijkingsmateriaal. 

Ik weiger er namelijk ook maar iets aan te doen zolang ik niet zeker weet wat voor mij de juiste methode is. Want ook al is het misschien bijgeloof dat je voor elke grijze haar die je er uit trekt er eentje extra voor terug krijgt, in mijn geval is that shit F* real!!!

Mijn buurmeisje van vroeger die een aantal jaren ouder is dan ik begon in mijn bijzijn haar benen te scheren. Dat wilde ik natuurlijk ook! Ik zat nog op de basisschool! Eenmaal thuis pakte ik een wegwerpscheermesje van mijn moeder zonder enig scheerschuim of water en douchegel te gebruiken. Mijn huid lag er nog net niet af! Mijn hele onderbenen waren geschaafd en rood en stonden in de fik.  Nou, daar begon de ellende van stoppels en donkerdere haren die je dan in de plaats terugkrijgt.... Dat gaat mij echt niet nog eens met mijn "snor" gebeuren! Of van die hars strips die je op je lip kan zetten. Ik heb ze gezien hoor, hele korsten die aan je lip hangen omdat het er iets te lang op heeft gezeten. Nee dank u! Dan liever een bos blonde donsharen op mijn bovenlip. 

 

Vaderdag

Het is vandaag Vaderdag. social media stond vanmorgen al weer vol met alle verwennerijen die de papa's hebben gekregen van hun kinderen.  Ontbijtjes op bed, zelfgemaakte snuisterijtjes, of een dagje op pad met teksten mijn papa is de liefste!

Helaas vind dat tafereel niet bij ons thuis plaats... Ik stond onder de douche en bedacht mij dat deze dag ook een beetje voor mij geldt... Als single mom ben ik namelijk ook de man des huizes. Die opmerking over mijn "snor" flitste door mijn hoofd en ik begon te lachen.... Vandaag is die snor helemaal niet zo erg!

Vandaag draag ik mijn snor met trots!

 

En wat betreft de overige dagen... Zolang ik geen klachten krijg dat ie prikt als ik iemand kus, laat ik 'm lekker zitten!

 

 

 

Vond jij dit een leuk verhaal? Deel 'm dan of laat een comment achter. :-)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.